Składniki
- 70 g Bułka grahamka
- 3 g Czosnek
- 20 g Jogurt naturalny 2%
- 85 g Mięso z piersi kurczaka (bez skóry)
- 6 g Oliwa z oliwek
- 14 g Płatki migdałowe
- 50 g Pomidor
- 15 g Sałata lodowa
420 kcal
Wersja z sosem zdecydowanie poprawia smak posiłku.
Pierś z kurczaka natrzeć dokładnie przyprawami, pozostawić na około 15 minut, następnie gotować na parze lub w niewielkiej ilości wody przez około 25 minut. Mięso można również upiec w piekarniku w temp. 180 stopni przez około 25-30 minut. Do jogurtu naturalnego dodać rozgnieciony czosnek i niewielką ilość koncentratu pomidorowego lub keczupu. Przyprawić solą i pieprzem do smaku. Pomidora umyć i pokroić, sałatę umyć. Gotowane mięso położyć na liściu sałaty z pomidorem, polać sosem czosnkowym. Ułożyć na bułce. Na deser migdały