Składniki
- 25 g Cebula
- 25 g Koncentrat pomidorowy 30%
- 80 g Krojone pomidory z ziołami
- 80 g Makaron razowy
- 85 g Marchew
- 100 g Mięso z piersi kurczaka (bez skóry)
- 14 g Oliwa z oliwek
- 25 g Pietruszka
- 5 g Ser parmezan
622 kcal
Z makaronem razowym smakuje wyśmienicie, parmezan doskonale podkreśla smak potrawy.
Makaron razowy spaghetti ugotować w lekko osolonej wodzie. Podsmażyć na niewielkiej ilości oliwy posiekaną cebulę, marchew i pietruszkę starte na tarce o grubych oczkach i zmielony filet z kurczaka (zmielić samemu lub poprosić w sklepie). Następnie dodać krojone pomidory, koncentrat pomidorowy, zmiażdżony czosnek oraz przyprawy (papryka, pieprz, sól i przyprawa do kuchni włoskiej). Po 10-15 minut duszenia sos jest gotowy do polania spaghetti. Danie udekorować listkami bazylii lub pietruszki i posypać parmezanem.