Stworzymy dla Ciebie

Indywidualny plan Dietetyczny

Sprawdź ofertę

Poznaj nasz nowy

Kalkulator kalorii

Wypróbuj go
Forum

Stworzymy dla Ciebie

Indywidualny plan Dietetyczny

Sprawdź ofertę

Poznaj nasz nowy

Kalkulator kalorii

Wypróbuj go
Artykuły
Sklep

Składniki

  • 25 g Cebula
  • 25 g Koncentrat pomidorowy 30%
  • 80 g Krojone pomidory z ziołami
  • 80 g Makaron Razowy
  • 85 g Marchew
  • 100 g Mięso z piersi kurczaka bez skóry
  • 14 g Oliwa z oliwek
  • 25 g Pietruszka, korzeń
  • 5 g Ser Parmezan
622 kcal
Białka
38.00 g
Tłuszcze
22.00 g
Węglowodany
68.00 g

Sposób przygotowania

Z makaronem razowym smakuje wyśmienicie, parmezan doskonale podkreśla smak potrawy.

Makaron razowy spaghetti ugotować w lekko osolonej wodzie. Podsmażyć na niewielkiej ilości oliwy posiekaną cebulę, marchew i pietruszkę starte na tarce o grubych oczkach i zmielony filet z kurczaka (zmielić samemu lub poprosić w sklepie). Następnie dodać krojone pomidory, koncentrat pomidorowy, zmiażdżony czosnek oraz przyprawy (papryka, pieprz, sól i przyprawa do kuchni włoskiej). Po 10-15 minut duszenia sos jest gotowy do polania spaghetti. Danie udekorować listkami bazylii lub pietruszki i posypać parmezanem.

{{init.votes.avg}}{{init.votes.label}}

Moja ocena {{current >= 0 ? init.scale[current] : '-'}}