Stworzymy dla Ciebie

Indywidualny plan Dietetyczny

Sprawdź ofertę

Poznaj nasz nowy

Kalkulator kalorii

Wypróbuj go
Forum

Stworzymy dla Ciebie

Indywidualny plan Dietetyczny

Sprawdź ofertę

Poznaj nasz nowy

Kalkulator kalorii

Wypróbuj go
Artykuły
Sklep

Składniki

  • 20 g Cebula
  • 250 g Cukinia
  • 160 g Jabłko
  • 20 g Koncentrat pomidorowy 30%
  • 140 g Mięso z piersi kurczaka bez skóry
  • 17 g Oliwa z oliwek
  • 80 g Pomidorki koktajlowe
434 kcal
Białka
35.54 g
Tłuszcze
19.88 g
Węglowodany
28.29 g

Sposób przygotowania

Spaghetti z cukinii z sosem bolońskim

Składniki dodatkowe: - papryka, pieprz, sól i przyprawa do kuchni włoskiej - bazylia lub pietruszka nać - czosnek. Cukinię pozbawić części niejadalnych ( nie obierać ze skóry) i pokroić na podłużne paski (tak aby przypominało makaron spaghetti). tak przygotowaną cukinię włożyć do wrzątku i gotować przez około minutę.Przed podaniem skropić oliwą z oliwek. Podsmażyć na niewielkiej ilości oliwy posiekaną cebulę i zmielony filet z kurczaka (zmielić samemu lub poprosić w sklepie). Następnie jak mięso się lekko podsmaży dodać trochę wody, koncentrat pomidorowy, zmiażdżony ząbek czosnku oraz przyprawy (papryka, pieprz, sól i przyprawa do kuchni włoskiej). Po 10-15 minut duszenia sos jest gotowy do polania spaghetti. Danie udekorować listkami bazylii lub pietruszki i pomidorkami koktajlowymi. Na deser: jabłko.

{{init.votes.avg}}{{init.votes.label}}

Moja ocena {{current >= 0 ? init.scale[current] : '-'}}