Stworzymy dla Ciebie

Indywidualny plan Dietetyczny

Sprawdź ofertę

Poznaj nasz nowy

Kalkulator kalorii

Wypróbuj go
Forum

Stworzymy dla Ciebie

Indywidualny plan Dietetyczny

Sprawdź ofertę

Poznaj nasz nowy

Kalkulator kalorii

Wypróbuj go
Artykuły
Sklep

Składniki

  • 20 g Cebula
  • 170 g Cukinia
  • 12 g Koncentrat pomidorowy 30%
  • 30 g Makaron Razowy
  • 60 g Mięso z piersi kurczaka bez skóry
  • 10 g Oliwa z oliwek
  • 50 g Papryka zielona
303 kcal
Białka
19.62 g
Tłuszcze
11.86 g
Węglowodany
29.39 g

Sposób przygotowania

Spaghetti z cukinią i makaronem razowym z sosem bolońskim

Składniki dodatkowe: - papryka, pieprz, sól i przyprawa do kuchni włoskiej - bazylia lub pietruszka nać - czosnek. Cukinię pozbawić części niejadalnych ( nie obierać ze skóry) i pokroić na podłużne, paski (tak aby przypominało makaron spaghetti). tak przygotowaną cukinię włożyć do wrzątku i gotować przez około minutę.Przed podaniem zmieszać z makaronem ugotowany zgodnie z opisem na opakowaniu i zmieszać z oliwą z oliwek. Podsmażyć na niewielkiej ilości oliwy posiekaną cebulę i zmielony filet z kurczaka (zmielić samemu lub poprosić w sklepie), dodać trochę wody, koncentrat pomidorowy, zmiażdżony ząbek czosnku oraz przyprawy (papryka, pieprz, sól i przyprawa do kuchni włoskiej). Po 10-15 minut duszenia sos jest gotowy do polania spaghetti. Danie udekorować listkami bazylii lub pietruszki i pokrojoną zieloną papryką.

{{init.votes.avg}}{{init.votes.label}}

Moja ocena {{current >= 0 ? init.scale[current] : '-'}}