Składniki
- 30 g Cebula
- 120 g Jabłko
- 25 g Koncentrat pomidorowy 30%
- 150 g Marchew
- 18 g Oliwa z oliwek
- 50 g Papryka czerwona
- 60 g Pieczarki
- 90 g Pomidor
- 50 g Ryż paraboliczny (parboiled)
- 150 g Wołowina (udziec)
725 kcal
Wołowina charakteryzuje się wysoką zawartością białka i małą ilością tłuszczu, zawsze kojarzona z siłą i energią.
Mięso pokroić w kostkę, a następnie przyrumienić delikatnie na patelni na oliwie z oliwek. Następnie umieścić wraz z pokrojoną cebulą, papryką, pomidorem czosnkiem i pieczarkami w naczyniu żaroodpornym. Wymieszać składniki z koncentratem pomidorowym oraz odrobiną oliwy z oliwek. Piec do uzyskania pożądanej miękkości. Ryż ugotować zgodnie z przepisem z opakowania. Po podaniu polać oliwą. Przygotowanie surówki: Marchew i jabłko zetrzeć na tarce. Składniki dokładnie wymieszać.