Składniki
- 100 g Kapusta
- 80 g Marchew
- 10 g Oliwa z oliwek
- 10 g Otręby owsiane
- 70 g Papryka czerwona
- 100 g Pieczarki
- 50 g Por
- 120 g Wieprzowina (szynka surowa)
495 kcal
Gołąbki w stylu fit, smacznie i zdrowo.
Mielone mięso (z chudej szynki) doprawić solą, pieprzem, mieloną papryką i curry i gotować na parze przez ok 20 minut. Sparzyć liście kapusty, (można chwilę podgotować by stały się miękkie). Marchew zetrzeć na tarce, pieczarki, paprykę, por pokroić w kostkę, przyprawić i dusić w głębokim garnku na niewielkiej ilości oliwy. Warzywa i pieczarki wymieszać ugotowanym mięsem. Z tak przygotowanego farszu formować małe walce i układać na liściach kapusty. Zawinąć i ugotować na parze lub zapiec.