Składniki
- 100 g Banan
- 1 szt Jajo kurze całe
- 30 g Mąka pszenna pełnoziarnista
- 50 g Mleko 0,5 %
- 5 g Oliwa z oliwek
- 5 g Otręby owsiane
- 50 g Twaróg półtłusty
444 kcal
Prawdziwy rarytas i nadal w ramach zdrowej diety.
Białka jaj należy lekko ubić (można dodać odrobinę soli). Żółtka, mąkę, mleko ( połowa porcji z gramatury) i na końcu wodę wymieszać razem w misce. Dodać ubite wcześniej białka i słodzik i dokładnie wymieszać. Należy uzyskać konsystencję ciasta do naleśników. Naleśniki smażyć polecamy na rozgrzanej patelni teflonowej i odwracać w trakcie smażenia Farsz: Dodać należy do twarogu drugą połowę mleka, słodzik, banana, otręby i oraz odrobinę cynamonu (można zmiksować) otrzymując farsz do nadziewania naleśników (proporcje mogą się lekko zmienić).