Stworzymy dla Ciebie

Indywidualny plan Dietetyczny

Sprawdź ofertę

Poznaj nasz nowy

Kalkulator kalorii

Wypróbuj go
Forum

Stworzymy dla Ciebie

Indywidualny plan Dietetyczny

Sprawdź ofertę

Poznaj nasz nowy

Kalkulator kalorii

Wypróbuj go
Artykuły
Sklep

Składniki

  • 120 g Jabłko
  • 160 g Mleko 0,5 %
  • 40 g Ryż brązowy
  • 100 g Serek twarogowy ziarnisty (tzw. wiejski)
338 kcal
Białka
21.00 g
Tłuszcze
6.00 g
Węglowodany
50.00 g

Sposób przygotowania

Przysmak z lat szkolnych w dietetycznym wydaniu.

Do garnka wlewamy mleko, po podgrzaniu dodajemy ryż i gotujemy na wolnym ogniu mieszając co jakiś czas, aby nie przywarł do dna. Gotujemy około 20 -25 minut - ryż powinien wchłonąć całe mleko. Jabłko kroimy na drobne kawałki lub ucieramy na tarce, można (posypać cynamonem i skropić cytryną) przykrywamy ryżem i zapiekamy w piekarniku około 10 minut. Przed spożyciem zalewamy serkiem ziarnistym

{{init.votes.avg}}{{init.votes.label}}

Moja ocena {{current >= 0 ? init.scale[current] : '-'}}