Składniki
- 30 g Cebula
- 20 g Koncentrat pomidorowy 30%
- 170 g Mięso z piersi kurczaka (bez skóry)
- 7 g Oliwa z oliwek
- 20 g Orzechy włoskie
- 65 g Papryka czerwona
- 150 g Pomidor
418 kcal
Lekko kwaśny, jak wynika ze składników ale z pewnością każdemu przypadnie do gustu.
Sok z limonki przyprawić tymiankiem, oregano, pieprzem, oliwą z oliwek oraz zmieszać z koncentratem pomidorowym. Mięso pokroić w cienkie paski, a następnie posmarować marynatą. Odstawić na 15 minut. Pokroić cebulę w talarki oraz posiekać czosnek. Zmieszać z mięsem i włożyć do naczynia żaroodpornego. Piec w temp. 180 stopni przez około 20 -25 minut. Podawać na liściu sałaty z papryką, pomidorem i orzechami.