Składniki
- 100 g Fasola szparagowa
- 60 g Jogurt naturalny 2%
- 4 g Masło ekstra
- 120 g Mięso z piersi kurczaka (bez skóry)
- 10 g Oliwa z oliwek
- 50 g Papryka czerwona
- 100 g Pieczarki
- 5 g Sezam
391 kcal
Sezam jest doskonałym uzupełnieniem naszej diety, tutaj jako pyszny dodatek.
Mięso pokroić na mniejsze kawałki, natrzeć oliwą z oliwek oraz przyprawą do kurczaka i włożyć do naczynia żaroodpornego. Pokroić cebulę, czosnek i pieczarki, zmieszać z mięsem. Polać jogurtem naturalnym, przyprawić pieprzem i solą, i ponownie zamieszać. Piec w piekarniku w temp. 180 stopni przez ok. 30 minut. Fasolkę gotować w wodzie lub na parze, aż do zmięknięcia - około 30 minut. Odcedzić, dodać odrobinę masła, pieprzu, soli oraz posypać sezamem. Przed podaniem skropić oliwą z oliwek. Paprykę pokroić w paski i ozdobić nią talerz.