Stworzymy dla Ciebie

Indywidualny plan Dietetyczny

Sprawdź ofertę

Poznaj nasz nowy

Kalkulator kalorii

Wypróbuj go
Forum

Stworzymy dla Ciebie

Indywidualny plan Dietetyczny

Sprawdź ofertę

Poznaj nasz nowy

Kalkulator kalorii

Wypróbuj go
Artykuły
Sklep

Składniki

  • 20 g Cebula
  • 50 g Kapusta kwaszona
  • 50 g Kasza jęczmienna perłowa
  • 7 g Oliwa z oliwek
  • 120 g Wątróbka kurczaka
391 kcal
Białka
27.00 g
Tłuszcze
15.00 g
Węglowodany
37.00 g

Sposób przygotowania

Dobrze przyrządzona wątróbka jest bardzo smaczna a do tego jest ekonomicznym źródłem białka.

Kasze zalać wrzątkiem i gotować pod przykryciem. Wątróbkę i cebulę pokrojoną w piórka włożyć do naczynia / garnka do gotowania na parze i ugotować. Pod koniec (po około 20 - 25 minutach) całość doprawiamy majerankiem, papryką, solą, pieprzem i czosnkiem. Podawać z kaszą i kiszoną kapustą przyprawioną pieprzem i polaną oliwą.

{{init.votes.avg}}{{init.votes.label}}

Moja ocena {{current >= 0 ? init.scale[current] : '-'}}