Stworzymy dla Ciebie

Indywidualny plan Dietetyczny

Sprawdź ofertę

Poznaj nasz nowy

Kalkulator kalorii

Wypróbuj go
Forum

Stworzymy dla Ciebie

Indywidualny plan Dietetyczny

Sprawdź ofertę

Poznaj nasz nowy

Kalkulator kalorii

Wypróbuj go
Artykuły
Sklep

Składniki

  • 35 g Cebula
  • 50 g Jogurt naturalny 2%
  • 150 g Łosoś świeży
  • 14 g Oliwa z oliwek
  • 150 g Pomidor
  • 100 g Szpinak mrożony
495 kcal
Białka
35.00 g
Tłuszcze
35.00 g
Węglowodany
10.00 g

Sposób przygotowania

Łosoś z dodatkiem szpinaku smakuje znakomicie.

Marynata: mieszamy oliwę, sok z cytryny i przyprawę do ryb, Łosoś: kawałki ryby przez około 15 minut trzymamy w marynacie, a następnie umieszczamy w rozgrzanym do 180 stopni piekarniku i pieczemy 15 - 20 minut. W tym czasie na patelni podgrzewamy oliwę z oliwek z wyduszonym czosnkiem i pokrojoną w drobną kostkę cebulą, do której po zeszkleniu się dodajemy odrobinę jogurtu. Wszytko razem doprowadzamy do gotowania, po czym dodajemy szpinak i mieszając gotujemy przez kolejne kilka minut. Na koniec doprawiamy wszystko solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Kawałki upieczonego łososia układamy na szpinaku. Dekorujemy pokrojonymi pomidorami.

{{init.votes.avg}}{{init.votes.label}}

Moja ocena {{current >= 0 ? init.scale[current] : '-'}}