Stworzymy dla Ciebie

Indywidualny plan Dietetyczny

Sprawdź ofertę

Poznaj nasz nowy

Kalkulator kalorii

Wypróbuj go
Forum

Stworzymy dla Ciebie

Indywidualny plan Dietetyczny

Sprawdź ofertę

Poznaj nasz nowy

Kalkulator kalorii

Wypróbuj go
Artykuły
Sklep

Składniki

  • 200 g Mintaj świeży
  • 10 g Oliwa z oliwek
  • 30 g Orzechy włoskie
  • 150 g Papryka czerwona
  • 130 g Papryka zielona
  • 70 g Pomidorki koktajlowe
  • 60 g Por
509 kcal
Białka
42.26 g
Tłuszcze
31.63 g
Węglowodany
13.70 g

Sposób przygotowania

Delikatne i aromatyczne połączenie ryby i warzyw.

Rybę umyć, skropić sokiem z cytryny i posypać przyprawami. Odstawić na trochę do lodówki. Por opłukać, odciąć piętkę i zielone liście, a resztę pokroić drobno. Seler oskrobać i pokroić w kawałki. Papryki umyć, wybrać gniazda nasienne i pokroić w kosteczkę. Na posmarowanej oliwą blasze ułożyć filety, jeden koło drugiego. Rozłożyć na nich równomiernie warzywa i posypać solą i pieprzem. Skropić oliwą i przykryć blachę folią aluminiową. Wstawić danie na 20 - 25 minut do rozgrzanego do 190 stopni piekarnika. Po ok 10 - 15 minutach zdjąć folię i piec jeszcze około 10 minut. Pomidorki umyć i przekroić Podawać wszystkie składniki razem. Na deser: orzechy.

{{init.votes.avg}}{{init.votes.label}}

Moja ocena {{current >= 0 ? init.scale[current] : '-'}}