Składniki
- 130 g Jabłko
- 140 g Marchew
- 10 g Oliwa z oliwek
- 70 g Pieczarki
- 50 g Seler
- 220 g Wieprzowina (szynka surowa)
732 kcal
Domowy obiad o świetnych walorach smakowych. Smacznie i zdrowo dla całej rodziny.
Mięso należy obmyć a następnie osuszyć. Przy pomocy ostrego noża zrobić niewielkie nacięcia, w których umieścić kawałki czosnku. Następnie polać lekko oliwą i oprószyć przyprawami i pozostawić na 15- 20 minut. Pieczarki, seler, cebulę, marchew i jabłko umyć. Marchew i jabłko zetrzeć na tarce. Pieczarki, cebulę i seler pokroić i włożyć na dno naczynia żaroodpornego (lub rękawa). Mięso wkładamy do naczynia lub rękawa i pieczemy w temp. około 190 stopni przez około 40- 60 minut.