Stworzymy dla Ciebie

Indywidualny plan Dietetyczny

Sprawdź ofertę

Poznaj nasz nowy

Kalkulator kalorii

Wypróbuj go
Forum

Stworzymy dla Ciebie

Indywidualny plan Dietetyczny

Sprawdź ofertę

Poznaj nasz nowy

Kalkulator kalorii

Wypróbuj go
Artykuły
Sklep

Składniki

  • 50 g Jogurt naturalny 2%
  • 15 g Oliwa z oliwek
  • 10 g Otręby owsiane
  • 100 g Papryka czerwona
  • 80 g Pieczarka uprawna, świeża
  • 200 g Polędwiczka wieprzowa
433 kcal
Białka
49.00 g
Tłuszcze
21.00 g
Węglowodany
12.00 g

Sposób przygotowania

Bardzo wyszukany, lekko kwaskowy sos jogurtowy.

Pieczarki obieramy. Polędwiczki myjemy i kroimy w plastry o grubości około 2 - 3 cm i staram się uformować w kotlety (bez tłuczka!). Przyprawiamy ziołami i pieprzem. Kawałki mięsa podsmażamy lekko na oliwie z oliwek po minucie z każdej ze stron i ściągamy z patelni. Dodajemy jeszcze trochę oliwy i smażymy pokrojone w plasterki pieczarki oraz pokrojoną drobno paprykę i wyduszony czosnek. Gdy papryka zmięknie mieszamy warzywa z mięsem, dodajemy odrobinę naturalnego jogurtu greckiego, sól i dusimy jeszcze razem ok. 10 minut po przykryciem.

{{init.votes.avg}}{{init.votes.label}}

Moja ocena {{current >= 0 ? init.scale[current] : '-'}}