Składniki
- 120 g Brzoskwinia
- 35 g Cebula
- 170 g Mięso z piersi kurczaka (bez skóry)
- 10 g Oliwa z oliwek
- 20 g Orzechy włoskie
- 10 g Otręby owsiane
- 80 g Sałata lodowa
518 kcal
Proteinowa sałatka z kurczakiem, sałatą lodową, orzechami i brzoskwnią
Składniki dodatkowe: 1-2 łyżeczki musztardy 1 - 2 łyżeczki octu jabłkowego 1 mały ząbek czosnku rozgniecionego Pierś najlepiej ugotować na prze, ewentualnie w bulionie lub podsmażyć na patelni teflonowej. Przygotowanie: Cebulę, kurczaka i brzoskiwnię mieszamy razem i odkładamy na 1-2 godziny. Kiedy składniki przejdą swoim smakiem, na krótko przed podaniem mieszamy je z sałatą lodową porwaną na kawałki. Dodajemy pokruszone orzechy włoskie i otręby. Zalewamy dressingiem wg przepisu: Musztardę, oliwę, ocet i rozgnieciony czosnek mieszamy w jednym naczyniu.