Składniki
- 90 g Brokuły
- 100 g Mięso z piersi kurczaka (bez skóry)
- 10 g Oliwa z oliwek
- 5 g Otręby owsiane
- 70 g Papryka czerwona
- 20 g Pestki dyni
- 120 g Pomidor
- 30 g Ser feta
473 kcal
Popisowa i dietetyczna sałatka na kolację ze znajomymi
Mięso ugotować w bulionie warzywnym lub na parze i pozostawić do ostygnięcia, a następnie pokroić na małe kawałki. Brokuły umyć, podzielić na różyczki i sparzyć lub dodać do gotującego się mięsa na ostatnie 3 - 5 minut. Pozostałe warzywa umyć i pokroić na małe kawałki. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać w misce, przyprawić solą, pieprzem i szczypiorkiem. Na wierzch posypać pokrojonym serem feta, dynią i skropić oliwą z oliwek.