Plany dieta i trening
{{$parent.show_arts ? 'Artykuły' : 'Baza wiedzy'}}
Sklep

Składniki

  • 90 g Brokuły
  • 100 g Mięso z piersi kurczaka (bez skóry)
  • 10 g Oliwa z oliwek
  • 5 g Otręby owsiane
  • 70 g Papryka czerwona
  • 20 g Pestki dyni
  • 120 g Pomidor
  • 30 g Ser feta
473 kcal
Białka
37.06 g
Tłuszcze
26.52 g
Węglowodany
21.45 g

Sposób przygotowania

Popisowa i dietetyczna sałatka na kolację ze znajomymi

Mięso ugotować w bulionie warzywnym lub na parze i pozostawić do ostygnięcia, a następnie pokroić na małe kawałki. Brokuły umyć, podzielić na różyczki i sparzyć lub dodać do gotującego się mięsa na ostatnie 3 - 5 minut. Pozostałe warzywa umyć i pokroić na małe kawałki. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać w misce, przyprawić solą, pieprzem i szczypiorkiem. Na wierzch posypać pokrojonym serem feta, dynią i skropić oliwą z oliwek.

{{init.votes.avg}}{{init.votes.label}}

Moja ocena {{current >= 0 ? init.scale[current] : '-'}}