Plany dieta i trening
{{$parent.show_arts ? 'Artykuły' : 'Baza wiedzy'}}
Sklep

Składniki

  • 150 g Krewetki (świeże)
  • 20 g Oliwa z oliwek
  • 200 g Pomidor
  • 40 g Sałata
355 kcal
Białka
32.35 g
Tłuszcze
21.17 g
Węglowodany
8.76 g

Sposób przygotowania

Owoce morza posiadają wysoki udział białka przy niskiej zawartości tłuszczu.

Oliwę z oliwek połączyć z sokiem z cytryny, dodać rozgnieciony czosnek oraz pokrojoną natkę pietruszki lub świeżą bazylię. Przyprawić pieprzem i solą i tak przygotowaną marynatą "posmarować" dokładnie krewetki (np. przy pomocy sylikonowego pędzla). Krewetki odstawić na około 1 godzinę do lodówki, a później grillować przez około 2 minuty z każdej strony. Pomidory pokroić, dodać kawałki sałaty, skropić sokiem z cytryny i zamieszać. posypać szczypiorkiem.

{{init.votes.avg}}{{init.votes.label}}

Moja ocena {{current >= 0 ? init.scale[current] : '-'}}