Składniki
- 120 g Jabłko
- 150 g Marchew
- 90 g Pieczarki
- 50 g Ryż paraboliczny (parboiled)
- 50 g Seler
- 200 g Wieprzowina (szynka surowa)
597 kcal
Kompleksowy posiłek, wysokoenergetyczna kompozycja dla smakoszy.
Mięso należy obmyć a następnie osuszyć. Przy pomocy ostrego noża zrobić niewielkie nacięcia, w których umieścić kawałki czosnku. Następnie oprószyć przyprawami i pozostawić na 15- 20 minut. Pieczarki, seler, cebulę, marchew i jabłko umyć. Marchew i jabłko zetrzeć na tarce. Pieczarki, cebulę i seler pokroić i włożyć na dno naczynia żaroodpornego (lub rękawa). Mięso wkładamy do naczynia lub rękawa i pieczemy w temp. około 190 stopni przez około 40- 60 minut. Ryż ugotować w osolonej wodzie wg czasu zalecanego na opakowaniu.