Stworzymy dla Ciebie

Indywidualny plan Dietetyczny

Sprawdź ofertę

Poznaj nasz nowy

Kalkulator kalorii

Wypróbuj go
Forum

Stworzymy dla Ciebie

Indywidualny plan Dietetyczny

Sprawdź ofertę

Poznaj nasz nowy

Kalkulator kalorii

Wypróbuj go
Artykuły
Sklep

Składniki

  • 120 g Jabłko
  • 150 g Marchew
  • 90 g Pieczarka uprawna, świeża
  • 50 g Ryż Parboiled
  • 50 g Seler korzeniowy
  • 200 g Wieprzowina - szynka surowa
772 kcal
Białka
41.79 g
Tłuszcze
40.99 g
Węglowodany
58.93 g

Sposób przygotowania

Kompleksowy posiłek, wysokoenergetyczna kompozycja dla smakoszy.

Mięso należy obmyć a następnie osuszyć. Przy pomocy ostrego noża zrobić niewielkie nacięcia, w których umieścić kawałki czosnku. Następnie oprószyć przyprawami i pozostawić na 15- 20 minut. Pieczarki, seler, cebulę, marchew i jabłko umyć. Marchew i jabłko zetrzeć na tarce. Pieczarki, cebulę i seler pokroić i włożyć na dno naczynia żaroodpornego (lub rękawa). Mięso wkładamy do naczynia lub rękawa i pieczemy w temp. około 190 stopni przez około 40- 60 minut. Ryż ugotować w osolonej wodzie wg czasu zalecanego na opakowaniu.

{{init.votes.avg}}{{init.votes.label}}

Moja ocena {{current >= 0 ? init.scale[current] : '-'}}