BLACK WEEK • 60% RABATU NA PLANY Z KODEM: BLACK

Indywidualny plan

Dietetyczny

Indywidualny plan

Treningowy

Indywidualny plan

Dieta + Trening

Opieka dietetyka i trenera Już od

Plan dieta + trening 29,99 zł/mies.

Opieka dietetyka Już od

Plan dietetyczny 26,66 zł/mies.

Opieka trenera Już od

Plan treningowy 23,33 zł/mies.

Plany dieta i trening
{{$parent.show_arts ? 'Artykuły' : 'Baza wiedzy'}}
Sklep

Składniki

  • 35 g Chleb żytni razowy
  • 100 g Mięso z piersi kurczaka (bez skóry)
  • 10 g Oliwa z oliwek
  • 20 g Oliwki zielone
  • 150 g Pomidor
  • 10 g Sałata
309 kcal
Białka
25.25 g
Tłuszcze
14.22 g
Węglowodany
20.05 g

Sposób przygotowania

Rarytas dla lubiących dania grillowane i z fantazją.

Filet z kurczaka opłukać, osuszyć ręcznikiem papierowym, pokroić na jak najdłuższe plastry. Lekko rozbić tłuczkiem, przyprawić solą morską oraz pieprzem. W głębokim talerzu wymieszać sok i drobno startą skórkę cytryny, dodać wyciśnięty czosnek,tymianek oraz oliwę z oliwek. Filety z kurczaka moczyć chwilę w marynacie posypać obficie tymiankiem. Rozgrzać grill lub piekarnik. Ułożyć piersi z na kratce na rozgrzanym grillu lub na blasze w piekarniku. Grillować / piec mięso do uzyskania pożądanej smakowitości (grill zazwyczaj po 4 - 6 minut na stronę, piekarnik trochę dłużej - zależnie od tego jak cienkie są plastry mięsa). Pilnować by nie przesuszyć. Mięso powinno być zrumienione z zewnątrz a miękkie i soczyste w środku. Podawać z zielonymi oliwkami na liściu sałaty udekorowaną pomidorem.

{{init.votes.avg}}{{init.votes.label}}

Moja ocena {{current >= 0 ? init.scale[current] : '-'}}