Stworzymy dla Ciebie

Indywidualny plan Dietetyczny

Sprawdź ofertę

Poznaj nasz nowy

Kalkulator kalorii

Wypróbuj go
Forum

Stworzymy dla Ciebie

Indywidualny plan Dietetyczny

Sprawdź ofertę

Poznaj nasz nowy

Kalkulator kalorii

Wypróbuj go
Artykuły
Sklep

Składniki

  • 35 g Chleb żytni razowy
  • 100 g Mięso z piersi kurczaka bez skóry
  • 10 g Oliwa z oliwek
  • 20 g Oliwki zielone marynowane
  • 85 g Pomidor
  • 10 g Sałata
298 kcal
Białka
25.00 g
Tłuszcze
14.00 g
Węglowodany
18.00 g

Sposób przygotowania

Rarytas dla lubiących dania grillowane i z fantazją.

Filet z kurczaka opłukać, osuszyć ręcznikiem papierowym, pokroić na jak najdłuższe plastry. Lekko rozbić tłuczkiem, przyprawić solą morską oraz pieprzem. W głębokim talerzu wymieszać sok i drobno startą skórkę cytryny, dodać wyciśnięty czosnek,tymianek oraz oliwę z oliwek. Filety z kurczaka moczyć chwilę w marynacie posypać obficie tymiankiem. Rozgrzać grill lub piekarnik. Ułożyć piersi z na kratce na rozgrzanym grillu lub na blasze w piekarniku. Grillować / piec mięso do uzyskania pożądanej smakowitości (grill zazwyczaj po 4 - 6 minut na stronę, piekarnik trochę dłużej - zależnie od tego jak cienkie są plastry mięsa). Pilnować by nie przesuszyć. Mięso powinno być zrumienione z zewnątrz a miękkie i soczyste w środku. Podawać z zielonymi oliwkami na liściu sałaty udekorowaną pomidorem.

{{init.votes.avg}}{{init.votes.label}}

Moja ocena {{current >= 0 ? init.scale[current] : '-'}}