Składniki
- 20 g Cebula
- 160 g Jabłko
- 25 g Koncentrat pomidorowy 30%
- 140 g Marchew
- 12 g Oliwa z oliwek
- 50 g Pieczarki
- 90 g Pomidor
- 130 g Wołowina (udziec)
- 400 g Ziemniaki
629 kcal
Bardzo tradycyjny, domowy posiłek dla całej rodziny.
Mięso pokroić w kostkę, a następnie przyrumienić delikatnie na patelni na oliwie z oliwek. Następnie umieścić wraz z pokrojoną cebulą, pomidorem czosnkiem i pieczarkami (wcześniej obranymi) w naczyniu żarodpornym i zapiekać przez 30 - 45 minut. Wymieszać składniki z koncentratem pomidorowym oraz odrobiną oliwy z oliwek. Ziemniaki ugotować w mundurkach. Przygotowanie surówki: Marchew i jabłko zetrzeć na tarce. Składniki dokładnie wymieszać.