Składniki
- 14 g Oliwa z oliwek
- 80 g Papryka zielona
- 140 g Pomidor
- 100 g Ryż paraboliczny (parboiled)
- 20 g Sałata
- 140 g Wołowina (udziec)
661 kcal
Bardzo łatwe i szybkie do przyrządzenia danie. Wołowinę można pozostawić w sosie sojowym oraz przyprawach nawet dzień wcześniej, z pewnością zyska na aromacie.
Mięso posiekać w drobną kostkę, doprawić bezglutenowym sosem sojowym, imbirem, chilli i pieprzem. Pozostawić na przez jakiś czas aż przejdzie aromatem przypraw. W międzyczasie posiekać należy czosnek. Następnie na rozgrzaną oliwę wrzucić czosnek i poczekać aż się zeszkli po czym dorzucić wołowinę i smażyć na dużym ogniu przez krótką chwilę. Mięso powinno zostać lekko krwiste. Podawać z z ryżem i warzywami.