Składniki
- 50 g Cebula
- 20 g Koncentrat pomidorowy 30%
- 100 g Marchew
- 10 g Oliwa z oliwek
- 150 g Serca kurczaka
- 500 g Ziemniaki
669 kcal
Smaczna propozycja dla amatorów podrobów, doskonałe połączenie z marchwią i cebulą.
Serca dobrze wypłukać. Zalać wodą dodać jałowiec i listki laurowe i gotować ok 30- min. Przez pierwsze 10 - 15 min należy starannie zbierać pianę. Ugotowane serca wyjąć i pokroić w paski. Na patelni rozgrzać tłuszcz, dodać cebulę i pokrojone serca oraz pokrojoną marchewkę. Podsmażyć chwilę i podlać wywarem pozostałym z gotowania (ok 50 - 100ml). Dodać imbir, doprawić solą i pieprzem dusić jeszcze około 15 - 20 min. Pod koniec dodać koncentrat. Podawać z ziemniakami i świeżymi warzywami.