Stworzymy dla Ciebie

Indywidualny plan Dietetyczny

Sprawdź ofertę

Poznaj nasz nowy

Kalkulator kalorii

Wypróbuj go
Forum

Stworzymy dla Ciebie

Indywidualny plan Dietetyczny

Sprawdź ofertę

Poznaj nasz nowy

Kalkulator kalorii

Wypróbuj go
Artykuły
Sklep

Składniki

  • 50 g Cebula
  • 100 g Jabłko
  • 110 g Ogórek kwaszony
  • 10 g Oliwa z oliwek
  • 50 g Ryż Parboiled
  • 200 g Wątróbka kurczaka
603 kcal
Białka
44.00 g
Tłuszcze
23.00 g
Węglowodany
55.00 g

Sposób przygotowania

Wątróbka drobiowa jest znacznie bardziej krucha od wieprzowej, smakuje także znaczniej ciekawiej.

Wątróbkę umyć, oczyścić ze ścięgien i żyłek i moczyć w mleku przynajmniej 15 minut Na patelni rozgrzewamy oliwę, wrzucamy pokrojoną w piórka cebulę, następnie dodajemy wątróbkę a po pewnej chwili - pokrojone jabłka. Na koniec posypujemy majerankiem, mieszamy i nakładamy na talerz, gdzie przyprawiamy sola i pieprzem. Podajemy z ryżem ugotowanym wg przepisu na opakowaniu.

{{init.votes.avg}}{{init.votes.label}}

Moja ocena {{current >= 0 ? init.scale[current] : '-'}}