Stworzymy dla Ciebie

Indywidualny plan Dietetyczny

Sprawdź ofertę

Poznaj nasz nowy

Kalkulator kalorii

Wypróbuj go
Forum

Stworzymy dla Ciebie

Indywidualny plan Dietetyczny

Sprawdź ofertę

Poznaj nasz nowy

Kalkulator kalorii

Wypróbuj go
Artykuły
Sklep

Składniki

  • 50 g Cebula
  • 20 g Koncentrat pomidorowy 30%
  • 50 g Makaron Pełne Ziarno
  • 110 g Marchew
  • 100 g Ogórek
  • 10 g Oliwa z oliwek
  • 150 g Serca drobiowe
553 kcal
Białka
35.00 g
Tłuszcze
25.00 g
Węglowodany
47.00 g

Sposób przygotowania

Dobrze przyrządzone serca to prawdziwy przysmak.

Serca dobrze wypłukać. Zalać wodą dodać jałowiec i listki laurowe i gotować ok 30- min. Przez pierwsze 10 - 15 min należy starannie zbierać pianę. Ugotowane serca wyjąć i pokroić w paski. Na patelni rozgrzać tłuszcz, dodać cebulę i pokrojone serca oraz pokrojoną marchewkę. Podsmażyć chwilę i podlać wywarem pozostałym z gotowania (ok 50 - 100ml). Dodać imbir, doprawić solą i pieprzem dusić jeszcze około 15 - 20 min. Pod koniec dodać koncentrat. Podawać z makaronem i świeżymi warzywami.

{{init.votes.avg}}{{init.votes.label}}

Moja ocena {{current >= 0 ? init.scale[current] : '-'}}