Składniki
- 50 g Cebula
- 20 g Koncentrat pomidorowy 30%
- 50 g Makaron pełne ziarno (Lubella)
- 110 g Marchew
- 100 g Ogórek
- 10 g Oliwa z oliwek
- 150 g Serca kurczaka
553 kcal
Dobrze przyrządzone serca to prawdziwy przysmak.
Serca dobrze wypłukać. Zalać wodą dodać jałowiec i listki laurowe i gotować ok 30- min. Przez pierwsze 10 - 15 min należy starannie zbierać pianę. Ugotowane serca wyjąć i pokroić w paski. Na patelni rozgrzać tłuszcz, dodać cebulę i pokrojone serca oraz pokrojoną marchewkę. Podsmażyć chwilę i podlać wywarem pozostałym z gotowania (ok 50 - 100ml). Dodać imbir, doprawić solą i pieprzem dusić jeszcze około 15 - 20 min. Pod koniec dodać koncentrat. Podawać z makaronem i świeżymi warzywami.