Składniki
- 30 g Cebula
- 75 g Kasza gryczana prażona
- 20 g Koncentrat pomidorowy 30%
- 100 g Marchew
- 10 g Oliwa z oliwek
- 70 g Pieczarki
- 130 g Pomidor
- 150 g Wołowina (udziec)
650 kcal
Kasza gryczana należy do najbardziej wartościowych produktów, niestety nie każdemu odpowiada jej smak. Polecamy spróbować wraz z warzywami i wołowiną.
Mięso pokroić w kostkę, a następnie przyrumienić delikatnie na patelni na oliwie z oliwek. Następnie umieścić wraz z pokrojoną cebulą, papryką, pomidorem, marchwią, czosnkiem i pieczarkami w naczyniu żaroodpornym. Wymieszać składniki z koncentratem pomidorowym oraz odrobiną oliwy z oliwek. Zapiekać do uzyskania pożądanej miękkości (około 60 minut). Kaszę ugotować w lekko osolonej wodzie.