Plany dieta i trening
{{$parent.show_arts ? 'Artykuły' : 'Baza wiedzy'}}
Sklep

Składniki

  • 50 g Kalafior
  • 10 g Oliwa z oliwek
  • 120 g Papryka czerwona
  • 80 g Pomidory z puszki (bez skórki)
  • 50 g Soczewica zielona
295 kcal
Białka
15.53 g
Tłuszcze
11.39 g
Węglowodany
32.57 g

Sposób przygotowania

Soczewica w sosie curry

Składniki dodatkowe: czosnek niewielka cebula mielony kumin, kurkuma, curry, opcjonalnie garam masala pieprz, sól Przygotowanie: Soczewicę ugotować zgodnie z opisem na opakowaniu, a następnie odcedzić. Na patelni z rozgrzaną oliwą z oliwek podsmażyć drobno pokrojoną cebulę oraz czosnek. Dodać pomidory z puszki i gotować przez kilka minut (około 5), od czasu do czasu mieszając. Następnie przełożyć na patelnię soczewicę, drobno pokrojonego kalafiora oraz paprykę. Przyprawić i dusić przez jeszcze około 10 min.

{{init.votes.avg}}{{init.votes.label}}

Moja ocena {{current >= 0 ? init.scale[current] : '-'}}