Plany dieta i trening
{{$parent.show_arts ? 'Artykuły' : 'Baza wiedzy'}}
Sklep

Składniki

  • 10 g Bułka tarta
  • 10 g Oliwa z oliwek
  • 50 g Pieczarki
  • 160 g Pomidor
  • 10 g Siemię lniane
  • 80 g Soczewica czerwona
510 kcal
Białka
26.53 g
Tłuszcze
16.17 g
Węglowodany
64.54 g

Sposób przygotowania

Kotlety z soczewicy i pieczarek oraz sałatka z pomidorów

Składniki dodatkowe: natka pietruszki pieprz sól papryka ostra cebula, bazylia Przygotowanie: Soczewicę ugotować do miękkości, można lekko rozgotować. Siemie lniane rozetrzeć w moździeżu lub zmielić. Można również kupić siemie już zmielone. Po ostudzeniu soczewicę zmiksować, dodać drobno posiekaną cebulę oraz pieczarki, przyprawy i natkę pietruszki. Uformować kotlety, natrzeć patelnię połową oliwy i smażyć na złocisty kolor. Pomidory pokroić, dodać pokrojoną drobno cebulę oraz bazylię. Skropić oliwą z oliwek, przyprawić pieprzem i solą i zamieszać.

{{init.votes.avg}}{{init.votes.label}}

Moja ocena {{current >= 0 ? init.scale[current] : '-'}}