Składniki
- 15 g Koncentrat pomidorowy 30%
- 50 g Makaron pełne ziarno (Lubella)
- 90 g Marchew
- 110 g Mięso z piersi kurczaka (bez skóry)
- 20 g Pietruszka
- 150 g Pomidory z puszki (bez skórki)
- 30 g Seler
355 kcal
Aromatyczne, pełnowartościowe danie w formie zupy.
Obrane i pokrojone warzywa oraz mięso zalać wodą (niewielką ilością) i zagotować. Po około 10 minutach dodać pomidory z puszki oraz koncentrat, gotować przez kolejne 10 min (aż warzywa zmiękną). Na koniec wyciągnąć z garnka mięso, przyprawić pieprzem, solą, bazylią lub lubczykiem i zmiksować, aż do uzyskania kremowej konsystencji. Makaron gotować zgodnie z opisem na opakowaniu. Na talerz położyć makaron, pokrojone mięso, zalać zupą. Opcjonalnie ozdobić jogurtem, i posypać zieleniną.