Stworzymy dla Ciebie

Indywidualny plan Dietetyczny

Sprawdź ofertę

Poznaj nasz nowy

Kalkulator kalorii

Wypróbuj go
Forum

Stworzymy dla Ciebie

Indywidualny plan Dietetyczny

Sprawdź ofertę

Poznaj nasz nowy

Kalkulator kalorii

Wypróbuj go
Artykuły
Sklep

Składniki

  • 90 g Burak
  • 1 szt Jajo kurze całe
  • 25 g Jogurt naturalny 2%
  • 50 g Marchew
  • 110 g Mięso z piersi kurczaka bez skóry
  • 20 g Pietruszka, korzeń
  • 30 g Seler korzeniowy
  • 120 g Ziemniaki, średnie
302 kcal
Białka
35.00 g
Tłuszcze
6.00 g
Węglowodany
27.00 g

Sposób przygotowania

Doskonała porcja białka w delikatnym wydaniu.

Umyte i pokrojone warzywa oraz mięso zalać wodą (niewielką ilością, tak, aby wszystkie składniki zostały zanurzone), doprowadzić do wrzenia i gotować przez około 20 -30 minut. Wyciągnąć mięso, przyprawić sokiem z cytryny, pieprzem, solą, majerankiem. Następnie zmiksować aż do uzyskania kremowej konsystencji. Jaja ugotować na twardo (przez około 9-10 minut). Mięso i jaja położyć na talerzu, zalać zupą.

{{init.votes.avg}}{{init.votes.label}}

Moja ocena {{current >= 0 ? init.scale[current] : '-'}}