Składniki
- 80 g Burak
- 2 szt Jajo kurze całe
- 25 g Jogurt naturalny 2%
- 80 g Marchew
- 100 g Mięso z piersi kurczaka (bez skóry)
- 30 g Pietruszka
- 40 g Seler
- 150 g Ziemniaki
391 kcal
Jeśli chcesz zaimponować ciekawym, zdrowym, ale zwłaszcza wyjątkowym daniem to mamy idealną propozycje dla Ciebie.
Umyte i pokrojone warzywa oraz mięso zalać wodą (niewielką ilością, tak, aby wszystkie składniki zostały zanurzone), doprowadzić do wrzenia i gotować przez około 20 -30 minut. Wyciągnąć mięso, przyprawić sokiem z cytryny, pieprzem, solą, majerankiem, a następnie zmiksować aż do uzyskania kremowej konsystencji. Jaja ugotować na twardo (przez około 9-10 minut). Mięso pokroić i jaja położyć na talerzu, zalać zupą.