Stworzymy dla Ciebie

Indywidualny plan Dietetyczny

Sprawdź ofertę

Poznaj nasz nowy

Kalkulator kalorii

Wypróbuj go
Forum

Stworzymy dla Ciebie

Indywidualny plan Dietetyczny

Sprawdź ofertę

Poznaj nasz nowy

Kalkulator kalorii

Wypróbuj go
Artykuły
Sklep

Składniki

  • 60 g Brokuły
  • 25 g Jogurt naturalny 2%
  • 80 g Kalafior
  • 80 g Makaron Pełne Ziarno
  • 50 g Marchew
  • 10 g Migdały
  • 180 g Noga (udo) kurczaka
  • 20 g Pietruszka, korzeń
  • 30 g Seler korzeniowy
562 kcal
Białka
37.00 g
Tłuszcze
18.00 g
Węglowodany
63.00 g

Sposób przygotowania

Prawdziwy rarytas dla amatorów zup.

Obrane i pokrojone marchewki, seler i pietruszkę, a także mięso i czosnek zalać wodą (niewielką ilością, tak aby zanurzyć wszystkie składniki) i doprowadzić do wrzenia. Gotować przez około 15 minut, a następnie dodać pokrojonego kalafiora i brokuły. Gotować jeszcze przez około 5 minut, dodać jogurt i przyprawić. Makaron ugotować zgodnie z opisem na opakowaniu, odcedzić i przełożyć na talerz. Dodać pokrojone mięso i wlać zupę. Posypać zieleniną. Na deser: migdały.

{{init.votes.avg}}{{init.votes.label}}

Moja ocena {{current >= 0 ? init.scale[current] : '-'}}