Składniki
- 60 g Brokuły
- 25 g Jogurt naturalny 2%
- 80 g Kalafior
- 80 g Makaron pełne ziarno (Lubella)
- 50 g Marchew
- 10 g Migdały
- 180 g Noga (udo) kurczaka
- 20 g Pietruszka
- 30 g Seler
562 kcal
Prawdziwy rarytas dla amatorów zup.
Obrane i pokrojone marchewki, seler i pietruszkę, a także mięso i czosnek zalać wodą (niewielką ilością, tak aby zanurzyć wszystkie składniki) i doprowadzić do wrzenia. Gotować przez około 15 minut, a następnie dodać pokrojonego kalafiora i brokuły. Gotować jeszcze przez około 5 minut, dodać jogurt i przyprawić. Makaron ugotować zgodnie z opisem na opakowaniu, odcedzić i przełożyć na talerz. Dodać pokrojone mięso i wlać zupę. Posypać zieleniną. Na deser: migdały.