Składniki
- 40 g Makaron pełne ziarno (Lubella)
- 60 g Marchew
- 90 g Mięso z piersi kurczaka (bez skóry)
- 10 g Oliwa z oliwek
- 70 g Papryka czerwona
- 60 g Pomidory z puszki z bazylia - Valfrutta
- 50 g Seler
- 80 g Ziemniaki
472 kcal
Aromatyczna zupa dla całej rodziny na obiad lub kolację.
Drobno pokrojoną cebulę i przeciśnięty przez praskę czosnek podsmażyć na oliwie z oliwek. Pokrojoną marchew, seler, ziemniaki i mięso zalać niewielką ilością wody (woda musi zakryć wszystkie składniki) i doprowadzić do wrzenia. Gotować do czasu aż warzywa i mięso zmiękną (przez około 15 minut), następnie dodać pokrojoną paprykę, podsmażoną cebule z czosnkiem oraz pomidory. Gotować przez jeszcze około 5 minut, następnie przyprawić. Zjeść z makaronem ugotowanym osobno, zgodnie z instrukcją na opakowaniu.