Plany dieta i trening
{{$parent.show_arts ? 'Artykuły' : 'Baza wiedzy'}}
Sklep

Składniki

  • 30 g Fasola konserwowa czerwona
  • 20 g Koncentrat pomidorowy 30%
  • 50 g Marchew
  • 5 g Oliwa z oliwek
  • 60 g Papryka czerwona
  • 60 g Papryka zielona
  • 90 g Wołowina (udziec)
218 kcal
Białka
23.97 g
Tłuszcze
8.15 g
Węglowodany
12.09 g

Sposób przygotowania

Prawdziwa uczta dla smakoszy kuchni meksykańskiej.

Na patelni z oliwą z oliwek podsmażyć pokrojoną cebulę oraz czosnek, po około 2 minutach dodać zmielone mięso (lub drobno pokrojone) oraz pokrojoną drobno marchewkę. Podsmażać przez około 5-8 minut, od czasu do czasu mieszając. Następnie przełożyć do garnka, zalać niewielką ilością wody (konsystencja zupy powinna być dość gęsta), zagotować dodać pokrojoną paprykę, fasolkę oraz koncentrat pomidorowy. Gotować przez około 15-20 minut na niewielkim ogniu, od czasu do czasu mieszając. Przed podaniem na talerz, zupę przyprawić.

{{init.votes.avg}}{{init.votes.label}}

Moja ocena {{current >= 0 ? init.scale[current] : '-'}}