Składniki
- 30 g Fasola konserwowa czerwona
- 20 g Koncentrat pomidorowy 30%
- 50 g Marchew
- 5 g Oliwa z oliwek
- 60 g Papryka czerwona
- 60 g Papryka zielona
- 90 g Wołowina (udziec)
218 kcal
Prawdziwa uczta dla smakoszy kuchni meksykańskiej.
Na patelni z oliwą z oliwek podsmażyć pokrojoną cebulę oraz czosnek, po około 2 minutach dodać zmielone mięso (lub drobno pokrojone) oraz pokrojoną drobno marchewkę. Podsmażać przez około 5-8 minut, od czasu do czasu mieszając. Następnie przełożyć do garnka, zalać niewielką ilością wody (konsystencja zupy powinna być dość gęsta), zagotować dodać pokrojoną paprykę, fasolkę oraz koncentrat pomidorowy. Gotować przez około 15-20 minut na niewielkim ogniu, od czasu do czasu mieszając. Przed podaniem na talerz, zupę przyprawić.