Stworzymy dla Ciebie

Indywidualny plan Dietetyczny

Sprawdź ofertę

Poznaj nasz nowy

Kalkulator kalorii

Wypróbuj go
Forum

Stworzymy dla Ciebie

Indywidualny plan Dietetyczny

Sprawdź ofertę

Poznaj nasz nowy

Kalkulator kalorii

Wypróbuj go
Artykuły
Sklep

Składniki

  • 120 g Bakłażan
  • 60 g Marchew
  • 10 g Oliwa z oliwek
  • 150 g Papryka czerwona
  • 60 g Pieczarka uprawna, świeża
  • 45 g Soczewica Czerwona
313 kcal
Białka
16.02 g
Tłuszcze
12.33 g
Węglowodany
34.37 g

Sposób przygotowania

Dziś wykwintna potrawa dla wegan.

Marchew zetrzeć na tarce, bakłażana (można ewentualnie użyć cukinii), paprykę, cebulę pieczarki pokroić na bardzo małe kawałki, soczewicę ugotować do miękkości zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Na patelni rozgrzać oliwę z oliwek, dodać pokrojone warzywa i podsmażać przez kilka minut, od czasu do czasu mieszając. Następnie dodać soczewicę, bulion lub wodę, mniej więcej łyżeczkę curry i szczyptę pozostałych przypraw. Gotować kilka minut. Na talerzu posypać ulubioną zieleniną.

{{init.votes.avg}}{{init.votes.label}}

Moja ocena {{current >= 0 ? init.scale[current] : '-'}}