Plany dieta i trening
{{$parent.show_arts ? 'Artykuły' : 'Baza wiedzy'}}
Sklep

Składniki

  • 40 g Fasola biała
  • 120 g Kapusta
  • 20 g Koncentrat pomidorowy 30%
  • 10 g Oliwa z oliwek
  • 90 g Papryka czerwona
  • 90 g Papryka zielona
  • 150 g Pomidory z puszki (bez skórki)
379 kcal
Białka
15.07 g
Tłuszcze
12.24 g
Węglowodany
52.17 g

Sposób przygotowania

Z pewnością nasza propozycja bije na głowę produkt ze sklepowych półek.

Fasolę przygotować dzień wcześniej, zalewając wodą. Następnie ugotować do miękkości. Pokrojoną cebulę i czosnek podsmażyć, dodać poszatkowaną kapustę. Smażyć do czasu aż kapusta zmniejszy nieco objętość. Następnie dodać pomidory z puszki i pokrojone papryki. Dusić pod przykryciem kilkanaście minut, po czym dołożyć koncentrat pomidorowy oraz fasolę. Przyprawić i gotować jeszcze przez kilka minut. Na talerzu posypać zieleniną.

{{init.votes.avg}}{{init.votes.label}}

Moja ocena {{current >= 0 ? init.scale[current] : '-'}}