Składniki
- 2 szt Jajo kurze całe
- 100 g Jogurt naturalny 2%
- 40 g Mleko 0,5 %
- 30 g Odżywka białkowa
- 30 g Otręby owsiane
- 60 g Płatki owsiane
- 300 g Serek wiejski
- 250 g Truskawki
1113 kcal
Pyszne placki białkowe, bogate w błonnik. Do tego łatwe i szybkie w przygotowaniu.
Płatki owsiane zmielić na drobno, wsypać do miski razem z otrębami owsianymi. Serek twarogowy wiejski light, 2 jaja i jogurt naturalny i mleko zmielić w blenderze lub ubić mikserem. Następnie przelać do miski z płatkami i otrębami owsianymi, wszystko dokładnie wymieszać. Taką masę należy odstawić do lodówki na minimum 5-6h lub na całą noc. Smażyć formując kształt placków na patelni zwilżonej tłuszczem lub sprayem, na koniec polać lub ułożyć truskawki, wedle uznania.