Składniki
- 50 g Jagody
- 100 g Maliny
- 150 g Mleko 2%
- 10 g Oliwa z oliwek
- 150 g Pomidor
- 150 g Ryż basmati
- 50 g Sałata
- 200 g Wołowina (udziec)
983 kcal
Wysokoenergetyczny, kompleksowy posiłek dla prawdziwego smakosza.
Mięso należy posiekać w drobną kostkę, doprawić lekko sosem sojowym, imbirem, chilli i pieprzem. Pozostawić na przez jakiś czas aż przejdzie aromatem przypraw. W międzyczasie posiekać należy czosnek. Następnie na rozgrzaną oliwę wrzucić czosnek, zeszklić po czym dorzucić wołowinę i smażyć na dużym ogniu przez krótką chwilę. Mięso może zostać lekko krwiste. Podawać z ryżem i pokrojonymi warzywami. Owoce sezonowe (proponowane jagody i maliny można zastąpić innymi bądź zamiast świeżych uzyć można również mrożonych) zmiksować z mlekiem i spożyć jako deser