Stworzymy dla Ciebie

Indywidualny plan Dietetyczny

Sprawdź ofertę

Poznaj nasz nowy

Kalkulator kalorii

Wypróbuj go
Forum

Stworzymy dla Ciebie

Indywidualny plan Dietetyczny

Sprawdź ofertę

Poznaj nasz nowy

Kalkulator kalorii

Wypróbuj go
Artykuły
Sklep

Składniki

  • 25 g Koncentrat pomidorowy 30%
  • 60 g Marchew
  • 150 g Mięso z piersi kurczaka bez skóry
  • 12 g Oliwa z oliwek
  • 4 g Otręby owsiane
  • 50 g Papryka czerwona
  • 60 g Pieczarka uprawna, świeża
  • 30 g Pietruszka, korzeń
  • 50 g Ryż Parboiled
509 kcal
Białka
41.47 g
Tłuszcze
15.57 g
Węglowodany
50.73 g

Sposób przygotowania

Pulpety z kurczaka w sosie pomidorowym

składniki dodatkowe: pieprz, papryka słodka, czosnek, pietruszka nać. Mięso zmielić i dodać do niego pokrojone drobno pieczarki, starte na tarce o grubych oczkach korzeń pietruszki i marchew, a także natkę pietruszki, otręby owsiane, rozgnieciony czosnek, połowę ilości oliwy z oliwek. Całość dokładnie wymieszać, przyprawić pieprzem i papryką. Uformować niewielkie klopsy i gotować na parze lub w niewielkiej ilości wody przez około 20-25 minut. Ryż gotować wg instrukcji na opakowaniu, przed podaniem polać oliwą z oliwek. Do wody, która pozostanie po gotowaniu mięsa dodać koncentrat pomidorowy i przyprawić pieprzem oraz papryką - otrzymamy w ten sposób sos (trzeba uważać, by nie przesadzić z ilością wody) Czerwoną paprykę pokroić w paski i ozdobić nią talerz.

{{init.votes.avg}}{{init.votes.label}}

Moja ocena {{current >= 0 ? init.scale[current] : '-'}}