Stworzymy dla Ciebie

Indywidualny plan Dietetyczny

Sprawdź ofertę

Poznaj nasz nowy

Kalkulator kalorii

Wypróbuj go
Forum

Stworzymy dla Ciebie

Indywidualny plan Dietetyczny

Sprawdź ofertę

Poznaj nasz nowy

Kalkulator kalorii

Wypróbuj go
Artykuły
Sklep

Składniki

  • 25 g Galaretka o smaku truskawkowym
  • 230 g Ser twarogowy chudy
  • 250 g Serek homogenizowany naturalny 0% tł. Maćkowy
  • 180 g Serek homogenizowany TSM naturalny
  • 50 g Trec Isolate 100
  • 12 g Żelatyna
790 kcal
Białka
142.00 g
Tłuszcze
6.00 g
Węglowodany
42.00 g

Sposób przygotowania

Przepis na 4 solidne porcje. Sernik light na zimno z dodatkiem waniliowego izolatu białka. W naszym przypadku padło na Trec Isolate100 o smaku french vaniliia. Białko w prochu idealnie nadaje się do urozmaicenia zarówno walorów smakowych jak i wartościowych takiego sernika, ponieważ nie podlega on obróbce termicznej.

Masa serowa: Mielimy twaróg i 2 sery homogenizowane na jednolitą masę. Dolewamy słodzik i cały aromat waniliowy. Gotujemy 130ml wody, gdy lekko ostygnie rozpuścić w niej żelatynę, dokładnie mieszamy i wlewamy do masy serowej. Wszystko należy jeszcze chwilę miksować. Odstawić do lodówki na kilka godzin. Galaretka: Zagotować 170ml wody do wrzenia, wówczas wsypać 25g galaretki, zamieszać i odstawić aż wystygnie. Wylać na schłodzoną już masę serową i odstawić na kolejne kilka godzin do lodówki. Przedstawiony sernik to wersja sauté, można ją wzbogacać w zależności od naszych dietetycznych potrzeb i upodobań smakowych. Jeśli jesteśmy akurat w trakcie budowania masy mięśniowej lub po prostu nie liczymy się z kaloriami to do masy serowej lub galaretki można dodać owoce, wiórki kokosowe, herbatniki itp.

{{init.votes.avg}}{{init.votes.label}}

Moja ocena {{current >= 0 ? init.scale[current] : '-'}}