Stworzymy dla Ciebie

Indywidualny plan Dietetyczny

Sprawdź ofertę

Poznaj nasz nowy

Kalkulator kalorii

Wypróbuj go
Forum

Stworzymy dla Ciebie

Indywidualny plan Dietetyczny

Sprawdź ofertę

Poznaj nasz nowy

Kalkulator kalorii

Wypróbuj go
Artykuły
Sklep

Składniki

  • 40 g Cebula
  • 200 g Cukinia
  • 25 g Koncentrat pomidorowy 30%
  • 100 g Marchew
  • 150 g Mięso z piersi kurczaka bez skóry
  • 10 g Oliwa z oliwek
  • 80 g Papryka czerwona
  • 60 g Papryka zielona
  • 40 g Seler korzeniowy
348 kcal
Białka
38.80 g
Tłuszcze
13.18 g
Węglowodany
18.54 g

Sposób przygotowania

Leczo z cukinią

Składniki dodatkowe: przyprawa do kurczaka lubczyk papryka słodka papryka ostra sól pieprz szczypiorek czosnek Mięso natrzeć odrobiną oliwy z oliwek oraz posypać przyprawami. Włożyć do naczynia do gotowania na parze wraz z pokrojoną w talarki marchewką, selerem pokrojonym na małe kawałki oraz rozdrobnionym czosnkiem. Gotować około 15 minut. Po tym czasie dodać do naczynia pokrojoną w małe talarki cukinię i cebule. Gotować około 10 -15 minut. Następnie pokroić mięso i całość przełożyć do garnka. Dodać pokrojoną w niewielkie paseczki paprykę, koncentrat pomidorowy, oliwę z oliwek oraz niewielką ilość wody, która pozostała po gotowaniu warzyw i mięsa. Całość dokładnie wymieszać i gotować kilka minut na wolnym ogniu. Przyprawić solą, pieprzem, lubczykiem oraz papryką.

{{init.votes.avg}}{{init.votes.label}}

Moja ocena {{current >= 0 ? init.scale[current] : '-'}}