Składniki
- 40 g Cebula
- 200 g Cukinia
- 25 g Koncentrat pomidorowy 30%
- 100 g Marchew
- 150 g Mięso z piersi kurczaka (bez skóry)
- 10 g Oliwa z oliwek
- 80 g Papryka czerwona
- 60 g Papryka zielona
- 40 g Seler
Leczo z cukinią
Składniki dodatkowe: przyprawa do kurczaka lubczyk papryka słodka papryka ostra sól pieprz szczypiorek czosnek Mięso natrzeć odrobiną oliwy z oliwek oraz posypać przyprawami. Włożyć do naczynia do gotowania na parze wraz z pokrojoną w talarki marchewką, selerem pokrojonym na małe kawałki oraz rozdrobnionym czosnkiem. Gotować około 15 minut. Po tym czasie dodać do naczynia pokrojoną w małe talarki cukinię i cebule. Gotować około 10 -15 minut. Następnie pokroić mięso i całość przełożyć do garnka. Dodać pokrojoną w niewielkie paseczki paprykę, koncentrat pomidorowy, oliwę z oliwek oraz niewielką ilość wody, która pozostała po gotowaniu warzyw i mięsa. Całość dokładnie wymieszać i gotować kilka minut na wolnym ogniu. Przyprawić solą, pieprzem, lubczykiem oraz papryką.