Składniki
- 80 g Białko jaja kurzego
- 30 g Mąka żytnia razowa (typ 2000)
- 50 g Mleko 0%
- 30 g Otręby owsiane
- 150 g Serek homogenizowany TSM naturalny
- 16 g Żółtko jaja kurzego
416 kcal
Oto przepis dla miłośników amerykańskich śniadań. Pancakes light!
Bierzemy 2 jaja i oddzielamy białka od żółtek. Białka ubijamy na sztywna pianę ze szczyptą soli. Jedno żółtko wyrzucamy, a do drugiego dodajemy otręby, mąkę, serek i słodzik. Wszystko razem mieszamy. Na koniec łączymy ubite białko z masą. Smażymy na PAMie lub odrobinie oleju lnianego. Gotowe pancakes możemy polać zblendowanymi truskawkami lub sosem 0kcal firmy WaldenFarms (jest idealnie nadająca się do tego linia Syropów do naleśników)