Stworzymy dla Ciebie

Indywidualny plan Dietetyczny

Sprawdź ofertę

Poznaj nasz nowy

Kalkulator kalorii

Wypróbuj go
Forum

Stworzymy dla Ciebie

Indywidualny plan Dietetyczny

Sprawdź ofertę

Poznaj nasz nowy

Kalkulator kalorii

Wypróbuj go
Artykuły
Sklep

Składniki

  • 5 g Galaretka bez cukru Celiko
  • 50 g Trec Isolate 100
  • 190 g Truskawki mrożone
  • 21 g Wasa - z sezamem
  • 5 g Żelatyna
314 kcal
Białka
51.00 g
Tłuszcze
2.00 g
Węglowodany
23.00 g

Sposób przygotowania

Truskawkowy deser proteinowy z kruszonką zrobioną z dwóch kromek pieczywa chrupkiego "Wasa" z sezamem. Z dodatkiem izolatu białka. Można użyć dowolnej odżywki, o smaku jaki preferujesz. Natomiast, jeśli Twoja odżywka nie należy do tych słodkich, to należałoby dodać jeszcze słodzik. My użyliśmy izolatu firmy Trec o smaku french vanillia. Sprawdził się wyśmienicie.

2 kromki chleba Wasa łamiemy na bardzo małe kawałeczki i układamy w naczyniu. To będzie spód naszego deseru. Do ciepłej wody wsypujemy żelatynę i galaretkę truskawkową, eneregicznie mieszamy, aby wszystko dobrze się rozpuściło. Mrożone truskawki blendujemy na aksamitną "papkę" (możemy użyć np. ręcznego blendera). Łączmy w oddzielnej misie roztwór z żelatyną i galaretką oraz zblendowane truskawki, dodajemy 50g izolatu białka i miksujemy przez chwilę. Taką masę wylewamy bardzo ostrożnie do naczynia z połamanymi chlebkami wasa. Ważne jest, aby się nie podniosły. Deser wkładamy na kilka godzin do lodówki i gotowe!

{{init.votes.avg}}{{init.votes.label}}

Moja ocena {{current >= 0 ? init.scale[current] : '-'}}