BLACK WEEK • 60% RABATU NA PLANY Z KODEM: BLACK

Indywidualny plan

Dietetyczny

Indywidualny plan

Treningowy

Indywidualny plan

Dieta + Trening

Opieka dietetyka i trenera Już od

Plan dieta + trening 29,99 zł/mies.

Opieka dietetyka Już od

Plan dietetyczny 26,66 zł/mies.

Opieka trenera Już od

Plan treningowy 23,33 zł/mies.

Plany dieta i trening
{{$parent.show_arts ? 'Artykuły' : 'Baza wiedzy'}}
Sklep

Składniki

  • 5 g Galaretka bez cukru (Celiko)
  • 21 g Pieczywo chrupkie pełnoziarniste
  • 50 g Trec Isolate 100
  • 190 g Truskawki (mrożone)
  • 5 g Żelatyna
314 kcal
Białka
51.00 g
Tłuszcze
2.00 g
Węglowodany
23.00 g

Sposób przygotowania

Truskawkowy deser proteinowy z kruszonką zrobioną z dwóch kromek pieczywa chrupkiego "Wasa" z sezamem. Z dodatkiem izolatu białka. Można użyć dowolnej odżywki, o smaku jaki preferujesz. Natomiast, jeśli Twoja odżywka nie należy do tych słodkich, to należałoby dodać jeszcze słodzik. My użyliśmy izolatu firmy Trec o smaku french vanillia. Sprawdził się wyśmienicie.

2 kromki chleba Wasa łamiemy na bardzo małe kawałeczki i układamy w naczyniu. To będzie spód naszego deseru. Do ciepłej wody wsypujemy żelatynę i galaretkę truskawkową, eneregicznie mieszamy, aby wszystko dobrze się rozpuściło. Mrożone truskawki blendujemy na aksamitną "papkę" (możemy użyć np. ręcznego blendera). Łączmy w oddzielnej misie roztwór z żelatyną i galaretką oraz zblendowane truskawki, dodajemy 50g izolatu białka i miksujemy przez chwilę. Taką masę wylewamy bardzo ostrożnie do naczynia z połamanymi chlebkami wasa. Ważne jest, aby się nie podniosły. Deser wkładamy na kilka godzin do lodówki i gotowe!

{{init.votes.avg}}{{init.votes.label}}

Moja ocena {{current >= 0 ? init.scale[current] : '-'}}