Stworzymy dla Ciebie

Indywidualny plan Dietetyczny

Sprawdź ofertę

Poznaj nasz nowy

Kalkulator kalorii

Wypróbuj go
Forum

Stworzymy dla Ciebie

Indywidualny plan Dietetyczny

Sprawdź ofertę

Poznaj nasz nowy

Kalkulator kalorii

Wypróbuj go
Artykuły
Sklep

Składniki

  • 500 g Brokuły
  • 90 g Cebula
  • 20 g Czosnek
  • 20 g Koper ogrodowy
  • 60 g Marchew
  • 300 g Seler korzeniowy
  • 120 g Ziemniaki, średnie
258 kcal
Białka
17.00 g
Tłuszcze
2.00 g
Węglowodany
43.00 g

Sposób przygotowania

Dla fanów zup i kremów,mamy przepisy na lekki krem brokułowo - selerowy, świetnie nadaje się jako pierwsze danie obiadowe albo jako lekka kolacja, kiedy wyczerpał nam się już limit tzw. "dziennej podaży" węglowodanów :) Można dodać do niego kaszę pęczak, albo pokruszone chlebki wasa. My zwykle wkrajamy ugotowany i drobno pokrojony wcześniej filet z kurczaka lub indyka. Przepis na ~10 porcji.

Brokuła myjemy, kroimy zostawiając same kwiaty, selera, marchew, ziemniaki, cebule, czosnek obieramy i kroimy w małe kawałki (szybciej się ugotują). Wszystkie warzywa wrzucamy do garnka z wodą i kostką rosołową. Kiedy warzywa będą ugotowane blendujemy je ręcznym blenderem. Na koniec dodajemy pieprz, sól, ostra paprykę i posiekany koper.

{{init.votes.avg}}{{init.votes.label}}

Moja ocena {{current >= 0 ? init.scale[current] : '-'}}