Stworzymy dla Ciebie

Indywidualny plan Dietetyczny

Sprawdź ofertę

Poznaj nasz nowy

Kalkulator kalorii

Wypróbuj go
Forum

Stworzymy dla Ciebie

Indywidualny plan Dietetyczny

Sprawdź ofertę

Poznaj nasz nowy

Kalkulator kalorii

Wypróbuj go
Artykuły
Sklep

Składniki

  • 2 szt Jajo kurze całe
  • 50 g Mleko 2%
  • 5 g Oliwa z oliwek
  • 25 g Pestki dyni
  • 75 g Płatki owsiane
  • 15 g Rodzynki suszone
  • 50 g Ser twarogowy półtłusty
734 kcal
Białka
39.55 g
Tłuszcze
35.16 g
Węglowodany
64.88 g

Sposób przygotowania

Omlet z twarogiem, płatkami owsianymi, pestkami dyni i rodzynkami

Płatki owsiane mielimy w blenderze, lub młynku do kawy (można również bez mielenia). Dodajemy do nich jaja, mleko, pokruszony twaróg, pestki z dyni i rodzynki. Wszystko solimy odrobiną soli a następnie mieszamy. Rozgrzewamy patelnie, nasmarowaną odrobiną oliwy z oliwek. Wlewamy ciasto (wszystko, lub na dwa mniejsze omlety - mniejszy łatwiej przekręcić na drugą stronę). Smażymy na małym ogniu aż ciasto nabierze twardszej konsystencji, nie doprowadzając do przypalenia. Następnie przekręcamy omlet na drugą stronę smażąc jeszcze chwilkę.

{{init.votes.avg}}{{init.votes.label}}

Moja ocena {{current >= 0 ? init.scale[current] : '-'}}