Plany dieta i trening
{{$parent.show_arts ? 'Artykuły' : 'Baza wiedzy'}}
Sklep

Składniki

  • 3 szt Jajo kurze całe
  • 5 g Olej rzepakowy tłoczony na zimno
  • 10 g Oliwa z oliwek
  • 100 g Papryka czerwona
  • 75 g Tuńczyk w sosie własnym
447 kcal
Białka
36.43 g
Tłuszcze
31.19 g
Węglowodany
5.22 g

Sposób przygotowania

Omlet jajeczny z tuńczykiem

Do miseczki wbijamy jaja. Dodajemy tuńczyka z puszki (wcześniej odlewany wodę). Pokrojoną w kostkę paprykę, cebulę, oliwę z oliwek, opcjonalnie również rukolę, oliwki i świeżą bazylię. Przyprawiamy dowolnie solą, pieprzem, pieprzem cayenne i tymiankiem. Patelnię nasmarowaną olejem rozgrzewamy i wlewamy całość. Smażymy do czasu uzyskania zwartej konsystencji. Następnie przekręcamy omlet na drugą stronę. W celu ułatwienia smażenia można przygotować dwa mniejsze omlety.

{{init.votes.avg}}{{init.votes.label}}

Moja ocena {{current >= 0 ? init.scale[current] : '-'}}