Stworzymy dla Ciebie

Indywidualny plan Dietetyczny

Sprawdź ofertę

Poznaj nasz nowy

Kalkulator kalorii

Wypróbuj go
Forum

Stworzymy dla Ciebie

Indywidualny plan Dietetyczny

Sprawdź ofertę

Poznaj nasz nowy

Kalkulator kalorii

Wypróbuj go
Artykuły
Sklep
Dobra rada

Często smażysz? OK., ale tych olejów musisz unikać!

Pamiętaj, że do smażenia nie nadają się tłuszcze zasobne w wielonienasycone kwasy tłuszczowe, tak więc oleje: słonecznikowy, kukurydziany, sojowy, lniany, z pestek dyni, z pestek winogron absolutnie nie powinny być używane do obróbki termicznej pokarmów. Zdecydowanie lepszym rozwiązaniem jest oliwa z oliwek zasobna w jednonienasycone kwasy tłuszczowe, a także masło klarowane i olej kokosowy bogate w tłuszcze nasycone – stabilne termicznie.

Sprawdź więcej