Stworzymy dla Ciebie

Indywidualny plan Dietetyczny

Sprawdź ofertę

Poznaj nasz nowy

Kalkulator kalorii

Wypróbuj go
Forum

Stworzymy dla Ciebie

Indywidualny plan Dietetyczny

Sprawdź ofertę

Poznaj nasz nowy

Kalkulator kalorii

Wypróbuj go
Artykuły
Sklep
Dobra rada

Nie umiesz zrezygnować ze smażonego?

Nic nie szkodzi. Smażenie nie jest co prawda z definicji najszczęśliwszym sposobem przygotowywania pokarmów, ale jeśli odpowiednio się do niego zabierzesz może się okazać, że dania nie są specjalnie mniej wartościowe niż te gotowane na parze czy pieczone w folii. Po pierwsze staraj się smażyć krótko, nie przypalaj żywności i stosuj właściwy rodzaj tłuszczu. Do krótkiego smażenia możesz używać oliwy z oliwek bądź oleju rzepakowego, do dłuższego polecany jest olej kokosowy i masło klarowne.

Sprawdź więcej