Jaki rodzaj obróbki termicznej zachowuje najwięcej wartości odżywczych?
Wybór metody obróbki termicznej ma ogromny wpływ na to, ile witamin, składników mineralnych i związków...
Cześć.
Działanie obu preparatów jest identyczne i retencja wody na obu będzie podobna, tzn. w niektórych przypadkach nieliczne osoby mogą gromadzić wodę, a inne nie.
Tak naprawdę jest to zależne od predyspozycji genetycznych, a także ilości spożywanych węglowodanów.
Jeśli masz tendencje do puchnięcia, to uprawiając sporty sylwetkowe, więcej energii dostarczaj w formie tłuszczy, a nie węglowodanów.
Wybór metody obróbki termicznej ma ogromny wpływ na to, ile witamin, składników mineralnych i związków...
Smażenie jest jedną z najpopularniejszych metod obróbki żywności, ale jednocześnie jedną z najmniej korzystnych...
Z reguły zaleca się, aby tak przygotowywać porcje swoich posiłków, by zaspokoić głód i zapotrzebowanie...