Skuteczne strategie powrotu do właściwej wagi
Osiągnięcie swojej wymarzonej, zdrowej wagi, może być dla wielu osób długą przeprawą. Utrzymanie diety...
Witaj!
W trakcie odchudzania tracimy nie tylko tkankę tłuszczową, ale również tkankę mięśniową. Aby zapobiegać, utracie mięśni musimy dostarczać w swojej diecie większą ilość białka (aminokwasów), które jest/są budulcem dla naszego organizmu.
Jako optymalną wartość w okresie odchudzania przyjmuje się ok. 2,5 g na każdy kilogram wagi ciała. Taka wartość najbardziej sprzyja utracie wagi.
O najnowszych zaleceniach dotyczących spożycia białka (także podczas odchudzania) przeczytasz tutaj: https://www.sfd.pl/art/Dietetyka_i_zdrowe_od%C5%BCywianie/Bia%C5%82ko__Stanowisko_Mi%C4%99dzynarodowego_Stowarzyszenia_%C5%BBywienia_Sportowego-a7192.html
Osiągnięcie swojej wymarzonej, zdrowej wagi, może być dla wielu osób długą przeprawą. Utrzymanie diety...
Początek roku to zwykle czas przemyśleń i nowych decyzji. To właśnie wtedy jest największy bum na siłowniach...
Czy masz takie poczucie, że rano jesteś trochę wyższy? Okazuje się, że to nie tylko zwykłe wrażenie!...